2024 március 28 - kötelező Magyar Posta Shopify integráció webshop tulajdonosoknak

2024 március 28-tól minden magyar Shopify webshopnak (webáruháznak) kötelező lesz feltüntetni a Magyar Posta szállítási opcióit is
Shopify szakértő (expert)
Rétvári Péter
2024-02-19
Shopify cikk olvasási ideje
5
#webshop-shopify
Shopify podcast hamarosan

Kötelező Magyar Posta (MPL) Shopify szállítási mód feltüntetése 2024 március 28-tól

Mit kell tudni az új kormányrendeletről?

Nagyon röviden a lényeg: nem vagy köteles szerződést kötni a Magyar Postával, viszont köteles vagy feltüntetni a szállítási kondíciókat a webáruházadban, valamint ki kell töltened a webáruház regisztráció linken található jelentkezési űrlapot Itt meg kell adnod a webshopod elérhetőségét és pár céges adatot.


Menyiben érinti ez a webshopomat?


Annyiban érinti, hogy köteles vagy 2024 március 28-ától feltüntetni a Magyar Posta (MPL) által nyújtott szolgáltatásokat a vásárlóidnak a szállítási módoknál:

Az Ön honlapján – egyedi szerződés eltérő rendelkezése hiányában – a társaságunk általános szerződési feltételekben alkalmazott alábbi árakat szükséges feltüntetni.

Kell-e bármilyen integrációt csinálni Shopify oldalon?

Sajnos a kormányrendeletből nem derül ki egyértelműen, hogy kötelező-e pl. kiírni a csomagpontokra való szállítási díjakat is, mert ha igen akkor nyílván az embereknek ki kell választani, hogy hol szeretnék felvenni a megrendelt terméket.

Ha az integrációval vagy a fenti szállítási módok kiírásával esetleg segítségre van szükséged fordulj hozzánk bizalommal.

Cikkek ebben a témában