Zippo official

Küldetésünk

A Zippo hivatalos magyarországi forgalmazónak kötelező volt áttérnie Shopify-ra. Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy segítsek nekik abban, hogy minden gördülékenyen menjen.

Küldetésünk

A Zippo hivatalos magyarországi forgalmazónak kötelező volt áttérnie Shopify-ra. Nekem jutott a megtiszteltetés, hogy segítsek nekik abban, hogy minden gördülékenyen menjen.

Előtte és utána képek

Fő kivások

Ahhoz, hogy Prestashopról sikeresen átálljon a rendszer Shopify-ra nekünk folyamatosan kommunikálnunk kellett az amerikai csapattal. A legnagyobb kihívást a már meglévő POS rendszer jelentette, ami FTP alapon működött. Ebben a fejlesztő kollegám Rahul volt a segítségünkre. Sok tesztelés után végre el tudtunk startolni a megírt POS rendszerrel. A következő nagyobb mérföldkő a termékek importja volt amit Zsoltal közösen végeztünk. Minden egyes Zippo terméket le kellett fordítanunk magyarra, mert az amerikai csapat előírta, hogy a címszavak angolul legyenek és az összes termékforrás angolul volt.
Green leaves from the right

Így értük el a kitűzött célunkat

01
POS rendszer

Ez volt messze a legnagyobb idő és erőforrású munka. Egy már régi FTP-n alapuló raktárfrissítő és NAV-os pénztárgéppel kommunikáló rendszer építettünk be egyedi kóddal Shopify-ba. Rahul fejlesztő kollegámmal közösen számos tesztet elvégezve végül sikerrel jártunk.

02
Termékek importálása
03
Termék filterek

Második nagy munka volt a már meglévő termékeket beimportálni valamint az amerikaiktól kapott termék leírásokat lefordítani és persze magát a hivatalos Zippo témát magyarosítani. Azért is volt nehéz, mert ez még egy 2.0-ás előtti rendszer, ami jóval régebbi.

Utolsó nagyobb kihívást a régi Shopify témába való "belenyúlás" jelentette. Egy teljes szűrő rendszert kellett felépíteni a termékoldalakra. Ezt természetesen desktopon és mobilon is meg kellett csinálni ami nem kis kihívás volt a már létező régi Shopify témába amit nem mi írtunk.

A munka értékelése